Skip to content Skip to menu Skip to footer

Information for exhibitors (Swe)

Swedish Day är ett rekryteringsevent online där du som arbetsgivare erbjuds att, helt kostnadsfritt, möta och rekrytera kvalificerade kandidater från samtliga EU/EES länder.

Eventet anordnas av Eures Sweden Arbetsförmedlingen på online-plattformen European Online Job Days. 

Swedish Day riktas mot bristyrkesbranscher såsom hälso- och sjukvård, djursjukvård, IT, teknik och industri, gruvnäring, pedagogik och besöksnäring. 

 

I vårt paket ingår följande:

  • En digital monter: på eventportalen där du laddar upp en företagspresentation, lediga tjänster och presentationsfilm. Du når ett stort utbud av kandidater från EU/EES och Schweiz.
  • Annonsering på event-portalen: När du lagt in er annons kommer den bli synlig för kandidater som söker jobb i Sverige.
  • Företagspresentation: 2X15 min live sessions i enskilda digitala rum till ett antal kandidater där du informerar om er verksamhet och lediga tjänster samt tar emot och svarar på frågor.
  • Intervjua kandidater: Kandidater som sökt en ledig tjänst hos er kan du välja att intervjua direkt under eventdagen.    

 

Låter det intressant? Vill du medverka? Följ då dessa steg:

Registrera din medverkan senast 9 oktober

Registrera nytt konto:

Om din organisation består av flera avdelningar som önskar delta i eventet rekommenderar vi att varje avdelning registrerar var sitt konto. På så sätt exponeras varje avdelning för sig och det blir lättare för dig att hantera ansökningarna. Dessutom får varje avdelning planeringsverktyg för intervjuer som är deras egna.

Annonsering

För att du ska få bästa möjliga genomslag i marknadsföringen av era lediga tjänster är det viktigt att annonsera dessa på eventsidan så snart som möjligt!   

Matchningen av kandidater sker utifrån annonserna och för ett lyckat resultat är det viktigt att vara tydlig i beskrivningen av tjänstens innehåll och krav på kvalifikationer. Kom ihåg att skriva annonstexten på engelska. Erbjuder ni flera tjänster inom olika yrkeskategorier går det bra att registrera en samlingsannons.
I annonseringen har du möjlighet att hänvisa sökande även till företagets egna karriärsidor. Observera dock att event-plattformen är uppbyggd för att sökande ska söka tjänsterna genom plattformen. Därför är det viktigt att du fortlöpande tittar igenom era annonser för att fånga upp kandidaterna. 

Företagspresentation

Under eventdagen den 9 november kommer du vid två tillfällen om 15 min träffa kandidater i grupp i ett enskilt digitalt rum där du informerar om er verksamhet och era lediga tjänster samt tar emot och svarar på frågor.

Filmpresentation 

Vi rekommenderar att ditt företag spelar in en film där ni informerar om företaget, vilka lediga tjänster ni erbjuder och hur kandidater kan kontakta er. På så sätt når ni alla kandidater som deltar. Filma gärna med en mobil och inte längre än 1 minut. Skicka den till eures@arbetsformedlingen.se eller till din kontaktperson så hjälper vi till att lägga in i din monter och att sprida på våra sociala medier.

Boka online-intervjuer

Du har möjlighet att boka in online-intervjuer där du kan möta kandidater som visat intresse för era lediga tjänster. Under eventdagen den 9 november har du tillgång till 30-minuters intervju slots från kl 10.00 till 18.00 där du väljer vilka slots du vill göra tillgängliga för kandidater.

Onlineintervjuerna genomförs genom ett videoverktyg som heter Jitsi. Ni behöver varken installera programvara eller anpassa ert system/firewall. 

Funktionen online intervjuer finner ni i ert "Dashboard" under "Job applications/Interviews".  

Observera att du kan välja andra videoverktyg såsom Google Meet, WhatsApp, Messenger eller telefon etc. för intervjuer som kan hållas under eventdagen eller vid andra tidpunkter. Se till att informera sökande om alternativa videoverktyg i er annons. I detta fall utför du dessa planerade intervjuer utanför portalen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efter du har registrerat din medverkan kommer vi att kontakta dig för att boka in ett möte där vi berättar mer om upplägget och hur du på bästa sätt förbereder dig inför eventdagen. Andra arbetsgivare kan komma att delta.

Se kort film där vi berättar mer om Swedish Day 2023. 

 

För mer information om registrering, hur du publicerar annonser och övriga funktioner klicka här

Du kan också kontakta oss på eures@arbetsformedlingen.se eller höra av dig till din kontaktperson så hjälper vi dig vidare! 

 

Lycka till med er rekrytering!
Bästa hälsningar/Eures Sweden Arbetsförmedlingen
Rekrytera i Europa - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)