Information for Exhibitors

Swedish Day är ett rekryteringsevent on-line där ni som arbetsgivare erbjuds en möjlighet att, helt kostnadsfritt, möta och etablera kontakt med kvalificerade kandidater från hela EU/EES området. Kandidater som kanske blir era nya medarbetare! Swedish Day riktas mot bristyrkesbranscher såsom hälso- och sjukvård, djursjukvård, IT, teknik och industri, gruvnäring, life-science, pedagogik och besöksnäring. 

Ni erbjuds följande:

-Annonsera era lediga tjänster, som kan ses av kvalificerade kandidater i hela Europa  

-Intervjua kandidater. Kandidater som sökt en ledig tjänst hos er kan ni välja att intervjua direkt under eventdagen.    

-Chatta med kandidater som vill veta mer om er verksamhet och de lediga tjänster ni erbjuder.

-Filmpresentation. För att få större genomslag i er marknadsföring har ni möjlighet att presentera er verksamhet med ett filmklipp.   

Swedish Day anordnas av Eures Sweden Arbetsförmedlingen på online-plattformen European Online Job Day. 
Under eventdagen kommunicerar man som arbetsgivare med kandidater på (huvudsakligen) engelska.

Vill ni veta mer? Kontakta oss på eures@arbetsformedlingen.se så hör vi av oss omgående.

 

Låter det intressant? Önskar ni medverka? Följ då dessa steg:

 

Registrera er medverkan

Registrera nytt kontohttps://youtu.be/PobxwCdu8DI

Har ni ett konto sedan tidigare och vill registrera er till Swedish Day: https://youtu.be/n1hniFDyHtg

Om er organisation består av flera avdelningar som önskar delta i eventet rekommenderar vi att varje avdelning registrerar var sitt konto. På så sätt exponeras varje avdelning för sig och det blir lättare för er att hantera ansökningarna. Dessutom får varje avdelning planeringsverktyg för intervjuer och chattkanal som är deras egna.

 

Annonsering

För att ni ska få bästa möjliga genomslag i marknadsföringen av era lediga tjänster är det viktigt att annonsera dessa på eventsidan så snart som möjligt!   

Matchningen av kandidater sker utifrån annonserna och för ett lyckat resultat är det viktigt att vara tydlig i beskrivningen av tjänstens innehåll och krav på kvalifikationer. Kom ihåg att skriva annonstexten på engelska. Erbjuder ni flera tjänster inom olika yrkeskategorier går det bra att registrera en samlingsannons.
I annonseringen har ni möjlighet att hänvisa sökande även till er egen karriärsida men observera att event-plattformen är uppbyggd för att sökande ska söka tjänsterna genom just plattformen, vilket innebär att de allra flesta gör det. Därför är det viktigt att ni fortlöpande tittar igenom era annonser för att fånga upp kandidaterna.

Film som beskriver annonsering: https://youtu.be/WDIyUr68hsQ

 

Boka online-intervjuer

Ni har möjlighet att boka in online-intervjuer där ni kan möta kandidater som visat intresse för era lediga tjänster. Under eventdagen den 21 oktober har ni tillgång till 30-minuters intervju"slots" från kl 08.00 och över hela dagen (fram till 23.59) där ni väljer vilka "slots" ni vill göra tillgängliga för kandidater.

Onlineintervjuarna genomförs genom ett audio-video chat verktyg som heter Jitsi. Ni behöver varken installera programvara eller anpassa ert system/firewall. 

Här kan ni se filmen om online-intervjuer: https://youtu.be/FFcYADGhmUQ

Funktionen online intervjuer finner ni i ert "Dashboard" under "Job applications/Interviews".  

Observera att ni kan välja eller tillåta kandidaterna välja andra kommunikationsverktyg såsom Google Meet, WhatsApp, Messenger, telefon och andra valfria verktyg för intervjuer som kan hållas under eventdagen eller vid andra tidpunkter. Se till att informera sökande om alternativa kontaktverktyg/-appar i er annons. I detta fall utför ni dessa planerade intervjuer utanför portalen.

 

Chatta med kandidater under eventdagen

För att kunna chatta på plattformen med kandidater som spontant besöker eventet under event dagen, behöver ni i förväg informera oss om vilket verktyg ni kommer att använda, t. ex: Messanger, Teams, Zoom, Skype (privat), Hangouts, osv.

Meddela oss om detta på eures@arbetsformedlingen.se

Om ni väljer Skype (privat, inte Skype för företag!) har ni möjlighet att ange ert Skype-ID antingen när ni registrerar ert konto eller senare när ni går till "Edit my organisation" i ert "Dashbord".

Observera att det är viktigt att ni är inloggad på ert Skype-konto eller annat verktyg under event dagen så att kandidater kan nå er. Tänk också att genom att lägga planerade intervjuer till andra tider än under eventets öppettider så kan ni nyttja tiden till spontana intervjuer under hela eventet.

 

Filmpresentation 

Vi rekommenderar att ni spelar in en film där ni informerar om företaget, vilka lediga tjänster ni erbjuder och hur kandidater kan kontakta er. Filmen sänder vi under eventdagen. På så sätt når ni alla kandidater som deltar, även de som kan ha missat era publicerade lediga tjänster. Filma gärna med en mobil och inte längre än 3–4 minuter. Skicka den till eures@arbetsformedlingen.se så ser vi till att den sänds.

Ni kommer få sändningsprogram ca en vecka innan eventdagen, då vet ni när just er film sänds.

 

Har ni frågor, upplever ni några problem? Tveka inte att kontakta oss på eures@arbetsformedlingen.se så hör vi av oss omgående! 

 

Lycka till med er rekrytering!

 

Bästa hälsningar/Eures Sweden Arbetsförmedlingen

Rekrytera i Europa - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)