Information for Exhibitors

Swedish Day eventet är ett ypperligt tillfälle i den rådande situation som vi alla befinner oss i att på ett säkert och effektivt sätt möta kvalificerade kandidater. Denna rekryteringsmässa är riktad till bristyrkesbranscher såsom hälsa, veterinärer, teknik/IT/industri, gruvnäring, life science, pedagogik, säsongsjobb och turism där arbetsgivare möter arbetssökande online från Sverige och andra EU/EES-länder.

Swedish Day https://www.europeanjobdays.eu/en/events/swedish-day  anordnas av Eures by Arbetsförmedlingen på vår online-plattform European Online Job Day. 
På European Online Job Day är arbetsspråket engelska.

 

 

Registrering:

Här kan du se instruktionsfilmer gällande:

Registrera nytt konto: https://youtu.be/PobxwCdu8DI

Du som redan har ett konto och önskar registrera dig till Swedish Day: https://youtu.be/n1hniFDyHtg

Med start i slutet av september kommer vi att öppna registreringen för arbetssökande som vill delta på eventet. Dessa sökande kan sedan börja söka de lediga tjänster som är registrerade på eventsidan. De kan också välja att endast delta i programmet som sänds under själva eventdagen för att därefter söka tjänsterna som publicerats. 

Om din organisation består av flera avdelningar som vill delta på vår mässa rekommenderar vi att varje avdelning registrerar var sitt konto. På så sätt exponeras varje avdelning för sig och det blir lättare att hantera ansökningar. Dessutom får varje avdelning planeringsverktyg för intervjuer och chattkanal som är deras egna.

 

 

Annonsering:

Det som är viktigt att komma ihåg för ett lyckat resultat är att matchningen sker utifrån annonserna, att annonserna bör publiceras tidigt, helst redan nu under september och på engelska.  Det går bra att registrera en Samlingsannons.
I annonseringen har du möjlighet att hänvisa sökande till din egen karriärsida men notera att vår plattform är uppbyggd utifrån att sökande ska söka tjänsterna genom plattformen, vilket innebär att de allra flesta gör det. Därför är det viktigt att du kontinuerligt går in och ögnar igenom dina annonser för att fånga upp kandidaterna.

Här kan du se filmen om annonsering: https://youtu.be/WDIyUr68hsQ

Om du kör fast och vill ha hjälp, skicka annonserna till NAMN@arbetsformedlingen.se  så hjälper jag dig.

 

 

Bokad online-intervju:

Nästa steg handlar om kandidater som har sökt dina lediga tjänster och som du är intresserad av och vill intervjua online. Under eventdagen 26 november erbjuder vi 15-minuters slots från kl 08.00 till kl 17.00 där du väljer vilka slots du vill göra tillgängliga för kandidater.

Exempel: Kandidat 1 kl 10. 00-10.15, paus 10.15 – 10.30, kand. 2 10.30- 10,45, osv.

För att genomföra online intervjuer på vår plattform, behöver du ett giltigt Skype-konto (inte Skype för företag!). Du anger ditt Skype-ID antingen när du registrerar ditt konto eller senare när du går till "Edit my organisation" i din "Dashbord".

Det kommer sedan att visas i avsnittet "CHAT WITH EXHIBITORS" under eventdagen den 26 november. Det är viktigt att du är inloggad på ditt Skype-konto så att arbetssökande kan nå dig.

Här kan du se filmen om online-intervjuer; https://youtu.be/FFcYADGhmUQ

För att hitta denna information går du till Job applications/Interviews i din Dashboard och klicka på knappen Contact jobseeker under eventet.

Observera att du kan välja eller tillåta kandidaterna välja andra kommunikationsverktyg såsom Google Meet, WhatsApp, Messenger, telefon och andra valfria verktyg för intervjuer som kan hållas under eventdagen eller vid andra tidpunkter. Se till att informera sökande om alternativa kontaktverktyg/-appar i din annons.

I detta fall utför du dessa planerade intervjuer utanför portalen.

 

 

Spontana intervjuer under eventdagen:

Alla slots/tider som du har gjort tillgängliga men inte nyttjas till planerade online-intervjuer blir tillgängliga för spontana kontakter från deltagare på eventet.

Genom att lägga planerade intervjuer till andra tider kan du nyttja ditt Skype-konto på portalen till spontana intervjuer under hela eventet.

Behöver du hjälp?

Kontakta: NAMN@arbetsformedlingen.se    

 

 

Spela in en kort film:

Sist men inte minst rekommenderar vi att du spelar in en film där du informerar om företaget, vilka tjänster du söker personal till och hur kandidater kan kontakta er. Filmen sänder vi under eventdagen. På så sätt når vi alla som deltar, även de som kan ha missat dina publicerade lediga tjänster. De sökande kommer att kontakta dig på portalen för en spontanintervju. Saknar du filmkamera? Filma gärna med din mobil och inte längre än 3–4 minuter. Skicka den till NAMN@arbetsformedlingen.se  så ser jag till att den sänds.

Du kommer få sändningsprogram ca en vecka innan eventdagen, då vet du när just din film sänds och kan vara med och chatta/promota ditt företag i sändningsfönstret allmän chattfunktion.

Vi ser fram emot att hjälpa dig i rekryteringen av specialistkompetens!

 

Vänliga hälsningar

Eures Sweden by Arbetsförmedlingen